martes, 6 de mayo de 2014

Bateig i Comunió dins l'Anglicanisme.


Jesús va ser batejat per Joan el Baptista, i va donar instruccions als seus deixebles d'anar i fer deixebles a altres a través de l'ensenyament i el baptisme. En el ritus anglicà del baptisme, l'aigua és aplicada a un nen o a un adult  de recent creure, juntament amb la recitació de determinades paraules de l'Escriptura i una explicació sobre el significat del baptisme.



 El Llibre d'Oració Comuna és un llibre on es descriuen els ritus i cerimònies. Les litúrgies alternatives (ordres de serveis) s'han multiplicat actualment i l'Església de Adoració Comú d'Anglaterra és un exemple prominent . Als Estats Units , la versió  més recent ( 1979 )  conserva gran part del llenguatge tradicional, però també afegeix litúrgies de llengües modernes. 

Els Ritus anglicans es centren generalment en l'adoració de Déu i de la recepció de la gràcia o benedicció de Déu. Els dos grans sagraments del baptisme i la comunió (o"l'Eucaristia" o "Sopar del Senyor") són primaris en aquest sentit. Un sagrament és un signe extern i visible d'una gràcia interna i espiritual. El baptisme i el Sant Sopar són els "grans" sagraments perquè van ser instituïts per Jesucrist .

Una persona és batejada una vegada a la vida, tot i uns pocs anglicans evangèlics promouen el reconeixement baptisme dels que van ser batejats com infants. El significat exacte i l'eficàcia del baptisme és debat al anglicanisme, però els Trenta- nou articles ensenyen que el baptisme és un signe de la regeneració per el qual, com per un instrument , un és emparentat en l'Església, la promesa del perdó està segellat, i la fe es confirma .

El segon gran sagrament és la Sagrada Comunió. La pràctica de la Comunió va ser instituïda per Crist en l'Últim Sopar. El BCP nord-americà resumeix l'últim sopar amb aquestes paraules:

"En la nit abans que morís per nosaltres, el nostre Senyor Jesucrist prengué el pa; digué gràcies a tu [ Déu el Pare ], el partí i el donà als seus deixebles, i va dir: " Preneu , mengeu. Això és el meu cos , que per vosaltres és donat fer això per al meu record". Després de sopar, va prendre la copa de vi; la hi va donar a ells, i va dir: "Beveu tots vostès, Aquesta és la meva sang del nou pacte, que és vessada per vosaltres i per molts per al perdó dels pecats. Sempre que ho beguin, fer-ho en memòria de mi."

No hay comentarios:

Publicar un comentario